gulasz wołowy, sos pieczarkowy, ogórek kiszony z beczki
Stek z byczka Rib Eye sezonowany
83zł
podawany z moskolem z masłem czosnkowym
Burger podhalański
58zł
z grulami rzezanymi
Kiełbaski baranie na ruście piycone
42zł
ziemniak pieczony z serem czonkowym
Jagniyncina mielona z pomidorami dusono
55zł
z hałuskami i oscypkiym* podano
Comber jagnięcy
79zł
masło czoskowe, moskol
Gicz jagniynca w sosie własnym
82zł
z kluskami ślunskim
Filet z bockiem, bundzem** I pomidorym zapiecony
48zł
ziemniak pieczony z serem czosnkowym
Udo z kaczki piycone sous vide
62
z buraczkami i kluskami ślunskimi
Filet z kury z oscypkiym*
46zł
i sosym pieczarkowym (ziemniaki gotowane)
Panierowane roladki drobiowe
47zł
faszerowane masłem i serem, frytki, ketchup
Stek z łososia z warzywami
59zł
i ryżem
Pstrąg z piyca
56zł
frytki, grilowana cytryna, chrzan
Z CIASTA
DESERY
DODATKI KU MIYSU
Piyrogi
37zł
z mięsem, okraszone boczkiem
Piyrogi
31zł
z kapustą i grzybami, okraszone boczkiem
Piyrogi
32zł
ukraińskie z cebulą
Piyrogi
32zł
z syrym na słodko polane śmietaną
Noleśniki z syrym i bitą śmietaną
29zł
smażone na maśle
Szarlotka na ciypło
26zł
podana z gałką lodów i sosem
Syrnik
24zł
swoyskiej roboty
Jabłko piecone z żurawiną
24zł
podane z sosem waniliowym
Deser lodowy
24zł
ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
Górolsko chmuro
25zł
z molinami
Gałka lodów
6zł
1 szt
Łopiekane Grulecki
12zł
Grule z wody
11zł
Grule z serem czosnkowym
14zł
Grule w posici rzezane (frytki)
11zł
Grule piecone z masłem
13zł
Kluski ślunskie
14zł
Ryż warzony
10zł
Hałuski solo
10zł
Surówki
10zł
Jarzyny warzone
10zł
Pieczywo
7zł
Grzanki
7zł
Ogórek kisony z becki
9zł
Kapusta górolsko
10zł
Kwaśne mlyko 0,25 L
8zł
*oscypek podajemy od maja do października a w pozostałym okresie Ser Gazdowski
**budz podajemy od maja do października a w pozostałym okresie Ser Regionalny