gulasz wołowy, sos pieczarkowy, ogórek kiszony z beczki
Stek z byczka Rib Eye sezonowany
68zł
podawany z moskolem z masłem czosnkowym
Kiełbaski baranie na ruście piycone
33zł
ziemniak pieczony z serem czonkowym
Jagniyncina z pomidorami dusono
39zł
z hałuskami i oscypkiym* podano
Kotleciki jagniynce
56zł
masło czoskowe, moskol
Filet z bockiem, bundzem** I pomidorym zapiecony
42zł
ziemniak pieczony z serem czosnkowym
Filet z kury z oscypkiym
39zł
i sosym pieczarkowym (ziemniaki gotowane)
Panierowane roladki drobiowe
39zł
faszerowane masłem i serem, frytki, ketchup
Stek z udka kurczaka z oscypkiym*
38zł
ziemniaki opiekane, sos żurowinowo-czosnkowy
Stek z łososia z warzywami
54zł
i ryżem
Pstrąg z piyca
45zł
frytki, grilowana cytryna, chrzan
Z CIASTA
DESERY
DODATKI KU MIYSU
Piyrogi
27zł
z kapustą I grzybami
Piyrogi
32zł
z mięsem
Piyrogi
29zł
ukraińskie
Piyrogi
29zł
z syrym na słodko polane masłem
Noleśniki z syrym i bitą śmietaną
25zł
smażone na maśle
Szarlotka na ciypło
19zł
podana z gałką lodów i sosem
Syrnik
16zł
swoyskiej roboty
Deser lodowy
18zł
ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
Górolsko chmuro
19zł
z molinami
Łopiekane Grulecki
9zł
Grule z wody
7zł
Grule w posici rzezane (frytki)
8zł
Grule piecone z masłem
10zł
Ryż warzony
7zł
Hałuski solo
7zł
Surówki
8zł
Jarzyny warzone
7zł
Pieczywo
3zł
Ogórek kisony z becki
7zł
Kapusta górolsko
7zł
Kwaśne mlyko 0,25 L
6zł
*oscypek podajemy od maja do października a w pozostałym okresie Ser Gazdowski
**budz podajemy od maja do października a w pozostałym okresie Ser Regionalny